Valores cooperativos

Un antropólogo propuso un juego a los niños de una tribu africana. Puso una canasta llena de frutas cerca de un árbol y le dijo a los niños que aquel que llegara primero ganaría todas las frutas. Cuando dio la señal para que corrieran, todos los niños se tomaron de las manos y corrieron juntos, después se sentaron juntos a disfrutar del premio. Cuando él les preguntó por qué habían corrido así, si uno solo podía ganar todas las frutas, le respondieron: UBUNTU, ¿cómo uno de nosotros podría estar feliz si todos los demás están tristes? UBUNTU, en la cultura Xhosa significa: "Yo soy porque nosotros somos."

sábado, 8 de febrero de 2014

IV TROBADA PER LA TERRA 2014






RESERVA’T:  del 14 al 16 de febrer 
Hi serem a  Vilanova d´Alcolea, Castellò.
Pots inscriure’t fent click ací. Inscriure’t abans del 10 de febrer.

Cada vegada som més persones les que des del nostre territori construïm Sobirania Alimentària. Ens preocupem per produir i consumir de forma diferent, ens impliquem en les lluites en defensa del nostre territori, cultura i drets, ens preocupem per saber com funciona i quin impacte té la nostra manera de vida i especialment l’actual model agroalimentari i energetic.

En el context actual de privatizació descontrolada dels recursos naturals, la tècnica del fracking utilitzada per a l’extracció en jaciments no convencionals, altament perjudicial per al medi i la salut de les persones, està d’actualitat al nostre territori i a molts altres indrets de tot el planeta. Açò suposa una forta amenaça contra la Sobirania Alimentària dels pobles, al posar en perill els recursos naturals i significar una manera més d’espoli dels mateixos per allargar l’agonitzant dependència energètica d’origen fòssil, impedint altres models que asseguren el benestar de les nostres poblacions i la revitalització del món rural.
Amb aquest ànim i amb motiu de la IV Trobada per La Terra, la Plataforma Anti-Fracking Comarques de Castelló (PAF) i la Plataforma per la Sobirania Alimentària del País Valencià s’uneixen per a fer front a l’amenaça que suposen aquests projectes, i us convidem a fer part d’aquesta trobada, on hem tractat d’organitzar espais de formació i debat orientats a trobar sinergies que ens espenten a L´ACCIÓ CONJUNTA, enfortint aquesta xarxa cada vegada més visible i necessària de persones i col·lectius que lluiten per un model diferent a través de la creació d’aliances per la Sobirania Alimentària dels pobles. 
Per facilitar el transport a Vilanova, des de la Plataforma es posaran a disposició de la gent servei d’ autobusos gratuïts que eixiràn des d’Alacant, Alcoi, València i Castelló. Marcar la pestanya “Aniré en autobús”del formulari.  Una vegada inscrits se vos passarà més informació al respecte. Mirar “Notes Importants” al formulari per orientar-se. Amb els preus d’allotjament i menjar es tindrà en conte les situacions económiques més especials, donant prioritat a la gent que participe de col.lectius vinculats. Més informació al formulari d’inscripció.
Degut a la demanda tindràn prioritat a les places d’ autobus les persones que s’hagen inscrits abans mitjançant el formulari del web.
Per a els/les productores que volen posar paraeta al mercat del diumenge posar-se en contacte amb plataformasobalvalencia@gmail.com
Contra el Fracking i per la Sobirania Alimentària! JA! No et quedes amb les ganes, participa!!
Breu resum  del programa: (baix el manifest de la Plataforma Anti-fracking de les Comarques de Castelló) i FORMULARI D’INSCRIPCIÓ